دیدار جمعی از جوانان احزاب و روزنامهنگاران اصلاح طلب با سيد محمد خاتمي:
همه هویت انقلاب ما به مشروعیتی مردمی بود نه زور و اسلحه و یا کمکهای خارجی
همه هویت انقلاب ما به مشروعیتی مردمی بود نه زور و اسلحه و یا کمکهای خارجی
. ادامه راه سبز(ارس): جمعی از جوانان احزاب و روزنامهنگاران اصلاح طلب با سید محمد خاتمی دیدار و گفتو گو کردند. حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی در این دیدار با تبریک اعیاد مذهبی ماه مبارک رجب ونیز ماه مبارک شعبان خصوصا عید مبعث پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد (ص) گفت: «عید مبعث یکی از مهمترین اعیاد اسلامی است و برای ما نیز اهمیت ویژه ای دارد چرا که سرچشمه ارزش ها و اصولی است که ما به آن اعتقاد داریم.»
رییس جمهور سابق کشورمان افزود: «دین در کشور ما جایگاه بسیار مهمی دارد و در تمامی جنبش های مدنی ایران و در مبارزه با استعمار و استبداد نقش کلیدی بازی کرده و انقلاب اسلامی ایران با محتوای بعثت نسبت نزدیکی دارد.»
وی خاطر نشان کرد: «روح فرهنگ ما اسلامی و شیعی است؛ البته این به این معنی نیست که غیر مسلمانان ایرانی یا مسلمان غیرشیعی نقش و اعتبار ندارند. همه ملت ایران و فرهنگ غنی ایرانی دارای حرمت و جایگاه ویژهاند ولی حتی ایرانیان سنی و یا غیر مسلمان نیز به اهل بیت گرایش و علاقه خاصی دارند و قرائت اهل بیت از اسلام قرائتی است انسانی و عدالتمحور.»
خاتمی گفت: «البته باید توجه کرد که دین یک شمشیر دولبه است و تا جاییکه به دنبال احقاق حقوق مردم و برقراری عدالت و خیرخواه مردم باشد موفق است اما زمانیکه از دین ابزاری برای توجیه نارواییها و نارساییها ساخته شود خطرناک و ناموفق میشود.»
رییس دولت اصلاحات، افزود: «در اوایل بعثت روزی که پیامبر، یاران و افراد خانواده خود را جمع کرد و فرمود كه انی قد اتیكم خیرالدنیا و الاخره، یعنی من خیرو نیكی دنیا و آخرت را برایتان آوردهام. خیر آخرت که مطمئنا در عمل به گفتههای خدا و اطاعت از او و انجام دستورات دینی حاصل میشود؛ اماخیر دنیا در چیست؟ آیا خیرجامعه در ظلم است؟ آیا خیر جامعه در گرسنگی است؟ آیا خیر جامعه در تبعیض است؟ در این است که افراد دارای امنیت نباشند و امنیت فقط برای بخشی از حاکمان باشد؟ قطعا اینها شر است.»
خاتمی ادامه داد: «در جامعهای که انسانها امکان بروز و ظهور شخصیت انسانی خود را نداشته باشند خیر وجود ندارد، جامعهای که در عرصه جهانی از نظر سیاسی، اقتصادی و فرهنگی عقب افتاده است در آن خیری نیست. در چنین جوامعی خیری که مدنظر پیامبر بود وجود ندارد؛ بنابراین میتوان ملاكی روشن بهدست آورد تا جامعه موردنظر پیامبر را تشخیص داد.»
وی افزود: «در جامعهای که مدنظر پیامبر است انسانها در آن امنیت دارند، سرنوشتشان را خود تعیین میکنند، سربلند و برای دیگران الگو هستند و بر آن جامعه عدالت حکمفرما است، البته نه عدالتی که مارکسیتها میگویند؛ آن هم برداشتی سطحی از عدالت ماركسیستی كه فقط امکانات بهصورت یكبار مصرف بین مردم توزیع شود، بلكه عدالتی که همه جوانب را در بر میگیرد؛ اسلامی است.»
سید محمد خاتمی در خصوص وقایع یک سال اخیر نیز گفت: «در این مدت نیروهای اصلاح طلب در چهارچوب قانون و ضوابط اسلامی خواستار تغییر بودند و میخواستند و میخواهند جلوی انحرافات را بگیرند.»
رییس بنیاد باران تصریح کرد: «متاسفانه کسانی وجود دارند که خود را معیار حق و باطل میدانند و به همین دلیل اگر کسی نیز با آنان مخالفت کند تبدیل میشود به فتنهگر در حالیکه ما معتقد هستیم که قانون و ارزشهای انقلاب و مصالح كشور و مردم معیارهستند.»
وی در خصوص دستگیریها نیز تاکید کرد: «ما از روز نخست معتقد بودیم که جرمی صورت نگرفته است و بعد از گذشت یک سال با تمام ادعاهای صورت گرفته و دیگر باید روشن شده باشد كه واقعا نسبتهایی كه داده شد و فشارهایی كه وارد آمد بیجا و بیاساس بود.»
رییس بنیاد باران درباره دلجویی از خانوده زندانیان سیاسی، تاکید کرد: «در حال حاضر بسیاری از فعالان سیاسی، شخصیتها، دانشگاهیان، در زندان هستند، اینها تمامی هزینههای اشتباهاتی است كه صورت گرفته است.»
به گزارش روابط عمومی دفتر سید محمد خاتمی؛ وی درباره تعامل گروههای سیاسی مختلف نیز گفت: «تعامل به آن معنی نیست که از آنچه که حق دانسته می شود دست برداشته شود و دستها به نشانه تسلیم بالا برود. صرف نظر از اصولی که وجود دارد؛ چهارچوبهایی نیز است که باید عاقلانه و واقعبینانه و بهدور از تخیلات به آن توجه کرد.»
رییس دولت اصلاحات در خصوص بحرانهای پیشروی کشور گفت: «همه هویت انقلاب ما به مشروعیتی مردمی بود نه زور و اسلحه و یا کمکهای خارجی. نقش امام آن روحانی بزرگوار و از خود گذشته سبب شد كه تمامی مردم حول محور و جودش جمع شوند. حضرت امام اجازه ندادند که کسی دست به اسلحه برد و اگر گروههای چریکی و مسلحی نیز بودند امام اجازه ندادند که انقلاب در دام آنها بیفتد و از خشونت پرهیز کردند و همان طورکه ایشان گفتند این انقلاب پیروزی خون بر شمشیر و یا به قول مردم گل بر گلوله بود.»
وی افزود: «به قول یک پژوهشگر غربی انقلاب اسلامی براندازایش نیز با كلام و منطق بود نه سلاح و زور، از این رو نیز محال است چنین انقلابی برای استقرارو تداوم كار دست به خشونت بزند. مطئننا میتوان گفت که در دنیا نخست گاندی بود که بزرگترین مروج تز عدم خشونت بود و یکی دیگر نیز انقلاب اسلامی ایران بود.»
خاتمی با اشاره به اینکه امام گروههای خشونت طلب چون چریکها و دیگر گروههای مسلح را از خود دور میکردند، افزود: «مردم نیز در این یک سال همین گونه عمل کردند و تمام تلاششان این بود که از خشونت دوری کنند هرچند هزینه سنگینی پرداختند و چه زیبا و صبورانه مادر یكی از شهدای جنبش سبز گفت که اگر زندانیان را آزاد کنند از خون فرزندش میگذرد. این بزرگواری و از خود گذشتگی مردم را نشان میدهد و اینکه از گذشتهها برای ساختن آینده و آزادی حاضرند صرفنظر كنند ولی باید به آینده و تامین حقوق و حرمت مردم مطمئن شوند.»
سید محمد خاتمی در بخش دیگری از سخنانش، تاکید کرد: «در حال حاضر سه خواست مشترک وجود دارد که مطالبه همه مردم نیز هست. نخست اینکه زندانیان سیاسی هرچه سریعتر آزاد شوند، دوم اینکه این فضای بسته امنیتی تبدیل به فضای آزاد؛ رقابتی و حزبی شود و سوم آنکه به سوی انتخابات سالم و آزاد حركت كنیم. معتقد هستیم که اگر به خواستههای مردم توجه شود می توان با تحمل رنجهای گذشته و صرف نظر از آنها نسبت به آینده امن و ارام چشم دوخت.»
رئیس موسسه بینالمللی گفتو گوی فرهنگها و تمدنها در خصوص بحرانهای خارجی نیز اظهار داشت: «کشور در حال حاضر در معرض تهدید است؛ دشمن توطئه میکند اما اگر مردم دلخور باشند مطمئن باشید كه توطئهها كارگر میافتد. اگر دولت به مردم پاسخگو بود و سیاستها و رفتارها درست بود بسیاری از این اتفاقها نمیافتاد.»
وی تصریح کرد: «متاسفانه به جایی رسیدهایم كه حتی مجلس نیز نمیتواند جلوی بیقانونیها را بگیرد از دولت انتقاد کند و اگر تصمیمی نیز میگیرد تحت فشار و هیاهو از جنس تهاجم به بیوت مراجع و اجتماعات آن را وادار به عقبنشینی میكنند و این فاجعه است كه مجلسی كه باید در راس امور باشد نیز مورد تعرض قرار میگیرد.»
سید محمد خاتمی با اشاره به اینكه به درستی گفته شده است كه قوه قضاییه باید به گونهای باشد كه هر مظلومی از اینكه داد او گرفته میشود مطمئن باشد، گفت: «من میگویم خیلیها مظلومند و فریادشان به جائی نمی رسد.صرف نظر از این همه گرفتار بند و زندان و محكومیت های غیر موجه ؛ این همه اتهامات زده شد ، به بیوت مراجع حمله شد و در رسانه ملی یک طرفه هرچه که خواستند گفتند بیآنکه مظلومان بتوانند از حق خود دفاع کنند و با افرادی نیز که به بیوت حمله کردند و به شخصیتها اهانت كردند هیچ برخورد قضایی صورت نگرفت.»
وی ادامه داد: «متاسفانه همه چیز امنیتی و نظامی و اطلاعاتی شده و این خوب نیست که اگر کسی برای دادخواهی به قوه قضاییه رفت احساس کند که حقش داده نمیشود. در حالیكه متهتكان و متجاوزان از امنیت برخوردارند.»
خاتمی خاطر نشان کرد: «اخیرا گفته اند فقط یک حزب وجود دارد و همه تشكلها و احزاب ناباب و باطلند واقعا عجیب است! در زمان شاه نیز او گفت که یک حزب داریم و هرکه نمی خواهد عضو آن باشد از کشور خارج شود. امروز نیز بسیاری از مردم، اساتید، دانشجوها، متخصصان، روزنامهنگاران و سرمایههای کشور در حال خروج از کشور هستند.چرا جلوی این فجایع گرفته نمیشود؟»
وی در خصوص عدالت نیز خاطر نشان کرد: «عدالت اقتصادی مهم است اما عدالت باید در تمامی سطوح اجرا شود. ما ادعا می کنیم که نظامی دینی داریم اما آیا حداقلها نیز در این نظام رعایت میشود؟ مطمئنا همه چیز نمی تواند کامل باشد و انسان کامل نیز وجود ندارد و ما همگی ناقص هستیم و ایراداتی داریم. اما بعضیها فکر میکنند که برترهستند و خود را ملاک حق میبینند و این انحراف از اصول دینی است. حتی امیرالمونین نیز با تمامی آن سجایا و کمالی که داشت میفرمود حق را بشناسید اهل آن را خواهید شناخت.»
سید محمد خاتمی خاطر نشان کرد: «مایی که علاقهمند به نظامی هستیم که به نام اسلام، پیامبر برای مردم ایران و با محوریت مردم تاسیس شده است باید تمامی تلاش خود را معطوف به این نکته کنیم که این نظام برای همه الگو شود. عدالت بیشتر، حرمت انسانها، آزادیهای سیاسی، اقتصادی، تامین معیشت مردم و ... از جمله مواردی هستند که باید به عنوان یک وظیفه و کار انقلابی مد نظر قرار بگیرد تا بتوانیم الگویی خوب برای دیگران باشیم.»
وی افزود: «نارساییها، ظلمها، زندانهای بیجا و بیعدالتیها فقط سبب میشود که سرمایههای عظیم مادی و معنوی خود را از دست بدهیم و در دنیا نیز منزوی شویم. بیایید امروز ایران و ایرانی را با سالهای پیش مقایسه كنید؛ مردم میگفتند هر جا كه میرفتیم محترم بودیم و افتخار میكردیم كه ایرانی هستیم ولی امروز ادعاهای بر خلاف گزاف وضع ما در دنیا چگونه است؟ آیا این است آن الگویی که میخواستیم برای جهان بسازیم؟»
خاتمی در پاسخ به پرسشی درباره جنبش سبز نیز گفت: «همان طور که گفته ام این حرکت مربوط به امروز و دیروز نیست و یک حرکت 150 ساله است. مردم ما همیشه به دنبال آزادی، مردمسالاری، دموکراسی و عدالت سازگار با دین بودهاند.»
رییس دولت اصلاحات، تاکید کرد: «در یک سال اخیر شاهد بودیم که مردم پس از انتخابات آگاهانه و با وفاداری به اصول نظام در صحنه حاضر شدند. جنبش سبز متعلق به مردم است و از متن جامعه بیرون آمده واینگونه نیست که چند نفر آن را ایجاد واداره کنند و تصمیم بگیرند. این جنبش ضد خشونت است و نشانه رشد مردم كه خواستار احیای ارزشهای انقلاب و مردمسالاری سازگار با دین و حقوق مسلم خودش و اعتبار و پیشرفت كشور است تا هم جمهوریت و هم اسلامیت نظام حفظ شود و جنبش اعتراض مردم گرچه ممكن است متشكل از افراد و گروهها با سلائق مختلف و انگیزههای مختلف باشد اما خواست نخست مردم این بوده و هست كه مردم به حساب آیند و رایشان مورد احترام باشد و انتخابات سالم و آزاد باشد.»
وی افزود: «یک سال است که مردم در حال دادن هزینه هستند و حتی دربسیاری از جمعها اگر برگزار شود نمیشود از آرمانهای انقلاب و امام دفاع کرد! ما میخواهیم در چارچوب نظام و قانون کار کنیم اما عدهای نمیگذارند و بهنظر ما آنها هستند که خارج از نظام خارج هستند.»
سید محمد خاتمی، خاطر نشان کرد: «اگر عاقلانه به مسائل نگاه شود راه برونرفت از بحران و ایجاد فضای مناسب برای اینكه همه در خدمت مردم و ایران و انقلاب باشند فراهم خواهد شد.»
در این نشست جوانان در باره لزوم تعریف جنبش سبز و رهبری آن و نیز فعالیت بیشتر در عرصه بین المللی و محكومیت تحریم ایران و زیانی كه به ملت وارد میشود صحبت كردند.
همچنین خواستار بیان شفافتر دیدگاهها شدند و از بعضی مشكلات به خصوص برای صنف روزنامهنگار و خبرنگار كه از مظلومترین بخشهای جامعهاند و اینكه تعداد زیادی از اصحاب رسانه در بند هستند سخن گفته شد. و نیز از عزیزانی كه طی ماههای طولانی و در بند بودن حتی اجازه یک مرخصی كوتاه هم به آنان داده نشده است؛ یاد كردند.
رییس جمهور سابق کشورمان افزود: «دین در کشور ما جایگاه بسیار مهمی دارد و در تمامی جنبش های مدنی ایران و در مبارزه با استعمار و استبداد نقش کلیدی بازی کرده و انقلاب اسلامی ایران با محتوای بعثت نسبت نزدیکی دارد.»
وی خاطر نشان کرد: «روح فرهنگ ما اسلامی و شیعی است؛ البته این به این معنی نیست که غیر مسلمانان ایرانی یا مسلمان غیرشیعی نقش و اعتبار ندارند. همه ملت ایران و فرهنگ غنی ایرانی دارای حرمت و جایگاه ویژهاند ولی حتی ایرانیان سنی و یا غیر مسلمان نیز به اهل بیت گرایش و علاقه خاصی دارند و قرائت اهل بیت از اسلام قرائتی است انسانی و عدالتمحور.»
خاتمی گفت: «البته باید توجه کرد که دین یک شمشیر دولبه است و تا جاییکه به دنبال احقاق حقوق مردم و برقراری عدالت و خیرخواه مردم باشد موفق است اما زمانیکه از دین ابزاری برای توجیه نارواییها و نارساییها ساخته شود خطرناک و ناموفق میشود.»
رییس دولت اصلاحات، افزود: «در اوایل بعثت روزی که پیامبر، یاران و افراد خانواده خود را جمع کرد و فرمود كه انی قد اتیكم خیرالدنیا و الاخره، یعنی من خیرو نیكی دنیا و آخرت را برایتان آوردهام. خیر آخرت که مطمئنا در عمل به گفتههای خدا و اطاعت از او و انجام دستورات دینی حاصل میشود؛ اماخیر دنیا در چیست؟ آیا خیرجامعه در ظلم است؟ آیا خیر جامعه در گرسنگی است؟ آیا خیر جامعه در تبعیض است؟ در این است که افراد دارای امنیت نباشند و امنیت فقط برای بخشی از حاکمان باشد؟ قطعا اینها شر است.»
خاتمی ادامه داد: «در جامعهای که انسانها امکان بروز و ظهور شخصیت انسانی خود را نداشته باشند خیر وجود ندارد، جامعهای که در عرصه جهانی از نظر سیاسی، اقتصادی و فرهنگی عقب افتاده است در آن خیری نیست. در چنین جوامعی خیری که مدنظر پیامبر بود وجود ندارد؛ بنابراین میتوان ملاكی روشن بهدست آورد تا جامعه موردنظر پیامبر را تشخیص داد.»
وی افزود: «در جامعهای که مدنظر پیامبر است انسانها در آن امنیت دارند، سرنوشتشان را خود تعیین میکنند، سربلند و برای دیگران الگو هستند و بر آن جامعه عدالت حکمفرما است، البته نه عدالتی که مارکسیتها میگویند؛ آن هم برداشتی سطحی از عدالت ماركسیستی كه فقط امکانات بهصورت یكبار مصرف بین مردم توزیع شود، بلكه عدالتی که همه جوانب را در بر میگیرد؛ اسلامی است.»
سید محمد خاتمی در خصوص وقایع یک سال اخیر نیز گفت: «در این مدت نیروهای اصلاح طلب در چهارچوب قانون و ضوابط اسلامی خواستار تغییر بودند و میخواستند و میخواهند جلوی انحرافات را بگیرند.»
رییس بنیاد باران تصریح کرد: «متاسفانه کسانی وجود دارند که خود را معیار حق و باطل میدانند و به همین دلیل اگر کسی نیز با آنان مخالفت کند تبدیل میشود به فتنهگر در حالیکه ما معتقد هستیم که قانون و ارزشهای انقلاب و مصالح كشور و مردم معیارهستند.»
وی در خصوص دستگیریها نیز تاکید کرد: «ما از روز نخست معتقد بودیم که جرمی صورت نگرفته است و بعد از گذشت یک سال با تمام ادعاهای صورت گرفته و دیگر باید روشن شده باشد كه واقعا نسبتهایی كه داده شد و فشارهایی كه وارد آمد بیجا و بیاساس بود.»
رییس بنیاد باران درباره دلجویی از خانوده زندانیان سیاسی، تاکید کرد: «در حال حاضر بسیاری از فعالان سیاسی، شخصیتها، دانشگاهیان، در زندان هستند، اینها تمامی هزینههای اشتباهاتی است كه صورت گرفته است.»
به گزارش روابط عمومی دفتر سید محمد خاتمی؛ وی درباره تعامل گروههای سیاسی مختلف نیز گفت: «تعامل به آن معنی نیست که از آنچه که حق دانسته می شود دست برداشته شود و دستها به نشانه تسلیم بالا برود. صرف نظر از اصولی که وجود دارد؛ چهارچوبهایی نیز است که باید عاقلانه و واقعبینانه و بهدور از تخیلات به آن توجه کرد.»
رییس دولت اصلاحات در خصوص بحرانهای پیشروی کشور گفت: «همه هویت انقلاب ما به مشروعیتی مردمی بود نه زور و اسلحه و یا کمکهای خارجی. نقش امام آن روحانی بزرگوار و از خود گذشته سبب شد كه تمامی مردم حول محور و جودش جمع شوند. حضرت امام اجازه ندادند که کسی دست به اسلحه برد و اگر گروههای چریکی و مسلحی نیز بودند امام اجازه ندادند که انقلاب در دام آنها بیفتد و از خشونت پرهیز کردند و همان طورکه ایشان گفتند این انقلاب پیروزی خون بر شمشیر و یا به قول مردم گل بر گلوله بود.»
وی افزود: «به قول یک پژوهشگر غربی انقلاب اسلامی براندازایش نیز با كلام و منطق بود نه سلاح و زور، از این رو نیز محال است چنین انقلابی برای استقرارو تداوم كار دست به خشونت بزند. مطئننا میتوان گفت که در دنیا نخست گاندی بود که بزرگترین مروج تز عدم خشونت بود و یکی دیگر نیز انقلاب اسلامی ایران بود.»
خاتمی با اشاره به اینکه امام گروههای خشونت طلب چون چریکها و دیگر گروههای مسلح را از خود دور میکردند، افزود: «مردم نیز در این یک سال همین گونه عمل کردند و تمام تلاششان این بود که از خشونت دوری کنند هرچند هزینه سنگینی پرداختند و چه زیبا و صبورانه مادر یكی از شهدای جنبش سبز گفت که اگر زندانیان را آزاد کنند از خون فرزندش میگذرد. این بزرگواری و از خود گذشتگی مردم را نشان میدهد و اینکه از گذشتهها برای ساختن آینده و آزادی حاضرند صرفنظر كنند ولی باید به آینده و تامین حقوق و حرمت مردم مطمئن شوند.»
سید محمد خاتمی در بخش دیگری از سخنانش، تاکید کرد: «در حال حاضر سه خواست مشترک وجود دارد که مطالبه همه مردم نیز هست. نخست اینکه زندانیان سیاسی هرچه سریعتر آزاد شوند، دوم اینکه این فضای بسته امنیتی تبدیل به فضای آزاد؛ رقابتی و حزبی شود و سوم آنکه به سوی انتخابات سالم و آزاد حركت كنیم. معتقد هستیم که اگر به خواستههای مردم توجه شود می توان با تحمل رنجهای گذشته و صرف نظر از آنها نسبت به آینده امن و ارام چشم دوخت.»
رئیس موسسه بینالمللی گفتو گوی فرهنگها و تمدنها در خصوص بحرانهای خارجی نیز اظهار داشت: «کشور در حال حاضر در معرض تهدید است؛ دشمن توطئه میکند اما اگر مردم دلخور باشند مطمئن باشید كه توطئهها كارگر میافتد. اگر دولت به مردم پاسخگو بود و سیاستها و رفتارها درست بود بسیاری از این اتفاقها نمیافتاد.»
وی تصریح کرد: «متاسفانه به جایی رسیدهایم كه حتی مجلس نیز نمیتواند جلوی بیقانونیها را بگیرد از دولت انتقاد کند و اگر تصمیمی نیز میگیرد تحت فشار و هیاهو از جنس تهاجم به بیوت مراجع و اجتماعات آن را وادار به عقبنشینی میكنند و این فاجعه است كه مجلسی كه باید در راس امور باشد نیز مورد تعرض قرار میگیرد.»
سید محمد خاتمی با اشاره به اینكه به درستی گفته شده است كه قوه قضاییه باید به گونهای باشد كه هر مظلومی از اینكه داد او گرفته میشود مطمئن باشد، گفت: «من میگویم خیلیها مظلومند و فریادشان به جائی نمی رسد.صرف نظر از این همه گرفتار بند و زندان و محكومیت های غیر موجه ؛ این همه اتهامات زده شد ، به بیوت مراجع حمله شد و در رسانه ملی یک طرفه هرچه که خواستند گفتند بیآنکه مظلومان بتوانند از حق خود دفاع کنند و با افرادی نیز که به بیوت حمله کردند و به شخصیتها اهانت كردند هیچ برخورد قضایی صورت نگرفت.»
وی ادامه داد: «متاسفانه همه چیز امنیتی و نظامی و اطلاعاتی شده و این خوب نیست که اگر کسی برای دادخواهی به قوه قضاییه رفت احساس کند که حقش داده نمیشود. در حالیكه متهتكان و متجاوزان از امنیت برخوردارند.»
خاتمی خاطر نشان کرد: «اخیرا گفته اند فقط یک حزب وجود دارد و همه تشكلها و احزاب ناباب و باطلند واقعا عجیب است! در زمان شاه نیز او گفت که یک حزب داریم و هرکه نمی خواهد عضو آن باشد از کشور خارج شود. امروز نیز بسیاری از مردم، اساتید، دانشجوها، متخصصان، روزنامهنگاران و سرمایههای کشور در حال خروج از کشور هستند.چرا جلوی این فجایع گرفته نمیشود؟»
وی در خصوص عدالت نیز خاطر نشان کرد: «عدالت اقتصادی مهم است اما عدالت باید در تمامی سطوح اجرا شود. ما ادعا می کنیم که نظامی دینی داریم اما آیا حداقلها نیز در این نظام رعایت میشود؟ مطمئنا همه چیز نمی تواند کامل باشد و انسان کامل نیز وجود ندارد و ما همگی ناقص هستیم و ایراداتی داریم. اما بعضیها فکر میکنند که برترهستند و خود را ملاک حق میبینند و این انحراف از اصول دینی است. حتی امیرالمونین نیز با تمامی آن سجایا و کمالی که داشت میفرمود حق را بشناسید اهل آن را خواهید شناخت.»
سید محمد خاتمی خاطر نشان کرد: «مایی که علاقهمند به نظامی هستیم که به نام اسلام، پیامبر برای مردم ایران و با محوریت مردم تاسیس شده است باید تمامی تلاش خود را معطوف به این نکته کنیم که این نظام برای همه الگو شود. عدالت بیشتر، حرمت انسانها، آزادیهای سیاسی، اقتصادی، تامین معیشت مردم و ... از جمله مواردی هستند که باید به عنوان یک وظیفه و کار انقلابی مد نظر قرار بگیرد تا بتوانیم الگویی خوب برای دیگران باشیم.»
وی افزود: «نارساییها، ظلمها، زندانهای بیجا و بیعدالتیها فقط سبب میشود که سرمایههای عظیم مادی و معنوی خود را از دست بدهیم و در دنیا نیز منزوی شویم. بیایید امروز ایران و ایرانی را با سالهای پیش مقایسه كنید؛ مردم میگفتند هر جا كه میرفتیم محترم بودیم و افتخار میكردیم كه ایرانی هستیم ولی امروز ادعاهای بر خلاف گزاف وضع ما در دنیا چگونه است؟ آیا این است آن الگویی که میخواستیم برای جهان بسازیم؟»
خاتمی در پاسخ به پرسشی درباره جنبش سبز نیز گفت: «همان طور که گفته ام این حرکت مربوط به امروز و دیروز نیست و یک حرکت 150 ساله است. مردم ما همیشه به دنبال آزادی، مردمسالاری، دموکراسی و عدالت سازگار با دین بودهاند.»
رییس دولت اصلاحات، تاکید کرد: «در یک سال اخیر شاهد بودیم که مردم پس از انتخابات آگاهانه و با وفاداری به اصول نظام در صحنه حاضر شدند. جنبش سبز متعلق به مردم است و از متن جامعه بیرون آمده واینگونه نیست که چند نفر آن را ایجاد واداره کنند و تصمیم بگیرند. این جنبش ضد خشونت است و نشانه رشد مردم كه خواستار احیای ارزشهای انقلاب و مردمسالاری سازگار با دین و حقوق مسلم خودش و اعتبار و پیشرفت كشور است تا هم جمهوریت و هم اسلامیت نظام حفظ شود و جنبش اعتراض مردم گرچه ممكن است متشكل از افراد و گروهها با سلائق مختلف و انگیزههای مختلف باشد اما خواست نخست مردم این بوده و هست كه مردم به حساب آیند و رایشان مورد احترام باشد و انتخابات سالم و آزاد باشد.»
وی افزود: «یک سال است که مردم در حال دادن هزینه هستند و حتی دربسیاری از جمعها اگر برگزار شود نمیشود از آرمانهای انقلاب و امام دفاع کرد! ما میخواهیم در چارچوب نظام و قانون کار کنیم اما عدهای نمیگذارند و بهنظر ما آنها هستند که خارج از نظام خارج هستند.»
سید محمد خاتمی، خاطر نشان کرد: «اگر عاقلانه به مسائل نگاه شود راه برونرفت از بحران و ایجاد فضای مناسب برای اینكه همه در خدمت مردم و ایران و انقلاب باشند فراهم خواهد شد.»
در این نشست جوانان در باره لزوم تعریف جنبش سبز و رهبری آن و نیز فعالیت بیشتر در عرصه بین المللی و محكومیت تحریم ایران و زیانی كه به ملت وارد میشود صحبت كردند.
همچنین خواستار بیان شفافتر دیدگاهها شدند و از بعضی مشكلات به خصوص برای صنف روزنامهنگار و خبرنگار كه از مظلومترین بخشهای جامعهاند و اینكه تعداد زیادی از اصحاب رسانه در بند هستند سخن گفته شد. و نیز از عزیزانی كه طی ماههای طولانی و در بند بودن حتی اجازه یک مرخصی كوتاه هم به آنان داده نشده است؛ یاد كردند.
متاسفم آقای خاتمی !
پاسخحذفنیک آهنگ کوثر اگر موسوی پیر را با فضای تار عنکبوت گرفته در حال نوشتن سیصدمین بیانیه اش می کشد
باید شما را هم به همان صورت یا در حال ملاقات با خوانواده ی زندانیان ترسیم کند یا در حال مصاحبه های بی خاصیت . علت روشن است ، شما منتظر اقبال مردمی هستیدو مردم بین شما با نظام فرقی نمی بینند که اگر فکر نکنند دست همه یشما در یک کاسه هست در خوش بینانه ترین حالت می اندیشند که دعوای شما بر سر قدرت هست .
ناشناس دو . . .
پاسخحذفکه اگر غیر از این بود انگیزه و نشاط بیشتری به خرج می دادید و شجاعت بیشتری هم
و شما ناشناس عزيز، گيريم آنچه شما گفتنيد صحت دارد اما به ما بگو خود شما چه كرديد براي جنبش؟!!! البته اگر از برادران عررررزشي ه تفرقه بينداز و حكومت كن نباشيد.
پاسخحذففكر ميكنم تصوير شما را هم بايد در كنار سواحل هوايي ترسيم كرد و بهمراه يك لب تاپ كه در حال كامنت گذاري ميباشد و يا پيام والاحضرت دوم را تاپ ميكند! و يا سوار بر يك تانك مجاهيدن خلق درست يمانند برادران همخون بسيجيتان ملت را نشانه گرفته است !
نه قربونت برم من یه کشاورز ساده توی یکی از شهرستانای کشورمون هستم نه ادعامون و نه پولمون به اونجاها که گفتی نمی رسه
پاسخحذف