۷/۱۶/۱۳۸۹

بازگشت کوپن و آغاز ذخیره‌سازی کالاها در آستانه هدفمندی یارانه‌ها

آغاز ذخیره سازی کالاها در آستانه هدفمندی یارانه ها و بازگشت کوپن کالاهای اساسی

. ادامه راه سبز(ارس): در آستانه اجرای طرح هدفمندی یارانه ها و حذف سوبسید از سبد خرید جامعه، یکی از مقامات ارشد وزارت بازرگانی، از آغاز ذخیره سازی برخی کالاها خبر داد و خاطرنشان کرد: در راستای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، ذخیره سازی مطلوب کالاها انجام شده است.

همزمان با اظهارات این مقام مسئول (مدیرکل تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت بازرگانی)، گزارش خبرگزاری ها حاکی از آن است که ذخیره سازی بیش از یک میلیون تن کالای اساسی شامل ١٣ قلم اصلی گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ، شیرخشک صنعتی، پنیر، کره، برنج، عدس، لوبیا، نخود، ماکارانی، روغن نباتی، قند و شکر با همکاری گروهی از مباشران بخش خصوصی در حال انجام می باشد.

این مقام ارشد وزارت بازرگانی دولت دهم، همچنین از در راه بودن کوپن های برنج، روغن و قند و شکر تا پایان سال جاری خبر داد و آنرا اجرایی در سراسر کشور خواند.

این درحالیست که محمود احمدی نژاد چند روز پیش با ادعای اینکه از همان روز اول اجرای هدفمند کردن یارانه ها، تغییر وضعیت در زندگی آحاد مردم آغاز می شود و وضعیت آنها بهبود پیدا می کند”، گفته بود هیچ شرایط غیرعادی در کشور ما نیست و مردم هیچ نگرانی نداشته باشند.”

یدالله صادقی در گفتگو با خبرگزاری مهر می گوید: مطابق هماهنگی های به عمل آمده از سوی وزارت بازرگانی با تولیدکنندگان و تشکلهای بخش خصوصی، کار ذخیره سازی بسیاری از کالاها انجام شده و هماهنگی های لازم برای مابقی کالاها نیز در حال است.

ذخیره برای بازار بعد از هدفمندی

به گفته صادقی، در این راستا، با تامین کنندگان کالا و بانکها مذاکراتی انجام گرفته است تا تسهیلات مورد نیاز بخش خصوصی برای انجام کار ذخیره سازی را در اختیار قرار دهند.

وی میزان ذخیره کالاهای اساسی را هم اکنون مطلوب ارزیابی و خاطرنشان کرد: هم اکنون برنج، شکر، روغن، گوشت قرمز و مرغ به اندازه کافی از سوی بخش خصوصی و با هماهنگی وزارت بازرگانی ذخیره سازی شده است و کار ذخیره سازی مابقی کالاها از جمله چند قلم حبوبات نیز در حال انجام است.

مدیرکل تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت بازرگانی ادامه داد: در این راستا هفته ای دو جلسه به طور فعال با مسئولان بانکی، تولیدکنندگان و دستگاههای ذیربط در امر ذخیره سازی کالا برگزار می شود تا تامین مالی در اسرع وقت صورت گیرد.

به گزارش مهر، ذخیره سازی بیش از یک میلیون تن کالای اساسی شامل ١٣ قلم اصلی گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ، شیرخشک صنعتی، پنیر، کره، برنج، عدس، لوبیا، نخود، ماکارانی، روغن نباتی، قند و شکر با همکاری مباشرانی از بخش خصوصی در کشور در حال انجام است.

کالابرگ ها در راه است

صادقی یکی از برنامه های مهم وزارت بازرگانی برای جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای اساسی از جمله برنج، روغن و قند و شکر را اعلام کالابرگ تا پایان سال در مورد این اقلام ذکر و تصریح کرد: کالابرگ روغن در ٢۹استان به همراه تهران اعلام شد.

وی از اعلام کالابرگ شکر در آبانماه و برنج بعد از پایان فصل برداشت این محصول در استانهای تولیدکننده خبرداد و گفت: احتمالا اواخر بهمن و یا اوایل اسفند، این کالابرگها اعلام می شود تا تاثیر مناسبی بر بازار و تامین بخشی از نیازهای مردم داشته باشد. ضمن اینکه از افزایش کاذب قیمت ها نیز جلوگیری به عمل آید.

مدیرکل تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت بازرگانی همچنین تصریح کرد: به هرحال، برنامه های تنظیم بازار وزارت بازرگانی در قالب هماهنگی با تولیدکنندگان و شبکه های توزیع پایه ریزی و برخی از آنها در قالب پروژه هایی تدوین و تنظیم شده است. در این میان برای کالاهای پرمصرف، هماهنگی های لازم با تولیدکنندگان و تشکل های بخش خصوصی صورت گرفته تا کالاهای ضروری و اساسی مردم تامین و عرضه شوند.

آغاز ذخیره سازی میوه

مدیرکل تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت بازرگانی افزود: برای تامین میوه عید، ارزیابی نیاز در هر یک از استانهای کشور صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: همچنین وزارت بازرگانی برای تامین کالاها و نیازمندی های مردم که ممکن است در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها نیاز به عرضه آنها بیش از گذشته برای تنظیم بازار و جلوگیری از افزایش بی رویه قیمت ها باشد، طرح ذخیره سازی کالاهای حساس و ضروری را تدارک دیده که هم اکنون در مرحله اجرایی است.

گزارش هایی از افزایش قیمت ها در بازار

همزمان با گزارش های فوق، بانک مرکزی روز پنجشنبه ١۵ مهرماه ۸۹، با بررسی قیمت کالاها در هفته منتهی به نهم مهرماه جاری از افزایش قیمت بسیاری از کالاهای اساسی مردم خبر داد.

به گزارش مهر، بانک مرکزی در گزارشی اعلام کرد: در هفته منتهی به نهم مهرماه جاری، در گروه لبنیات قیمت تمام اقلام این گروه نسبت به هفته قبل ثابت بود؛ اما بهای تخم مرغ افزایش قابل ملاحظه ای یافت و شانه ای تا ٣۷٣۰ تومان فروش می رفت.

در گروه برنج، قیمت برنج وارداتی غیر تایلندی و برنج داخله درجه یک اندکی افزایش ولی بهای برنج داخله درج دو کاهش جزئی داشت. در گروه حبوب قیمت لوبیا قرمز بدون تغییر بود و بهای سایر اقلام این گروه افزایش یافت.

در میادن زیر نظر شهرداری تهران بسیاری از میوه های درجه یک عرضه نمی گردید و برخی دیگر نیز عرضه کمی داشتند.

میوه فروشی های سطح شهر نیز اقلام مرغوب میوه و سبزی تازه را عرضه می نمودند که در گروه میوه ها و سبزیجات، عمدتا افزایش قیمت داشتند.

بهای گوشت گوسفند و گوشت تازه گاو و گوساله و قیمت چای خارجی و انواع روغن نباتی نیز، افزایش محسوسی یافت.

این درحالیست که خدماتی چون نرخ بلیط هواپیما نیز افزایش چشمگیری داشته و نمایندگان مجلس نیز، از قریب الوقوع بودن افزایش نرخ بنزین به چهارصدتومان خبر می دهند.

واریز منطقه ای یارانه ها

همزمان سخنگوی کارگروه تحول اقتصادی دولت، از “واریز منطقه‌ای یارانه های نقدی” خبر داده و گفته است “یارانه نقدی خانوار در مرحله اول دوماه واریز خواهد شد، سپس سازمان هدفمندی یارانه‌ها با منابع حاصل از اصلاح قیمت حاملهای انرژی تخصیصها را انجام خواهد داد. البته تا زمان آغاز اصلاح قیمتها یارانه نقدی واریزی قابل برداشت نخواهد بود.”

محمد رضا فرزین در گفتگو با مهر، از واریزی منطقه به منطقه یارانه نقدی به حساب سرپرست خانوار خبر داد و گفت: یارانه نقدی اقشار آسیب پذیر ده درصد بیشتر از سایر اقشار جامعه خواهد بود.

مردم نگران گرانی نباشند

این مقام دولتی از بررسی تاثیر اصلاح قیمتها بر روی دهکهای مختلف درآمدی جامعه نیز خبر داد و با اطمینان خاطر گفت “دولت با ذره بین تاثیرات هدفمندی یارانه ها را بررسی و برای هر کدام برنامه جداگانه ای طراحی کرده است وبرهمین اساس، مردم نباید از این بابت نگرانی داشته باشند.”

محمود احمدی نژاد اواسط هفته ای که گذشت، در جریان یکی از سفرهای استانی خود در مورد تغییرات قیمت‌ها در کشور گفته بود “همه چیز محاسبه شده است… هیچ نگرانی از جهت این‌که مشکلی در زندگی مردم در تامین کالاهای مورد نظر مردم ایجاد شود وجود ندارد. ملت نیز هوشیار باشند و آن چند نفری که به قول خودشان طراحی کرده‌اند و به تصور خام خودشان در زمان اجرای کامل قانون هدفمند کردن یارانه‌ها به ملت لطمه بزنند، ان‌شاءالله مایوس خواهند شد و دست‌شان از سر ملت ایران برای همیشه کوتاه می‌شود. ”

جرس

۱ نظر:

  1. بحران ارز و تحریم‌ها، وضع بازار رنگ را هم بحرانی کرد

    درحالی که رنگ فروشان تهرانی از نایاب شدن رنگ در بازارهای پایتخت خبر می‌دهند، مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان رنگ ایران از پیگیری‌های بانک مرکزی برای برطرف شدن مشکل ارسال ارز به خارج از کشور سخن می‌گوید.

    به‌گزارش ایلنا، رنگ‌ فروشان تهرانی می‌گویند در ۱۰ روز گذشته به دلیل افزایش بهای دلار و نیز تشدید فشارهای تحمیلی در فضای اقتصاد جهانی، کارخانه‌های تولیدکننده رنگ در ایران با مشکل تامین مواد اولیه مواجه شده‌اند‌ و به همین دلیل رنگ به یکی از کالاهای نایاب در بازار تهران تبدیل شده‌است.

    یکی از رنگ فروشان در میدان زندان قصر تهران، در این باره یادآور شد: برخلاف گذشته دیگر کارخانه‌های رنگ سازی محصولات خود را به صورت شرایطی و چکی واگذار نمی‌کنند بلکه همان ابتدا در ازای تحویل سفارش وجه کامل آن را مطالبه می‌کنند.

    این رنگ فروش تهرانی بایادآوری این‌که بخش قابل توجهی از مواد اولیه ساخت رنگ در کارخانه‌های داخلی شامل تیتان و اسیدهای چرب از خارج وارد می‌شود؛ گفت: به تازگی برخی طرف‌های خارجی پس از دریافت پول سفارش آن را به طرف‌های ایرانی بازگردانده‌اند و از تحویل مواد مورد نیاز کارخانه‌های داخلی خودداری کرده‌اند.

    وی افزود به همین دلیل بازار رنگ تهران از ۱۰روز پیش دچار تحول و نوسان جدی شده است و چون به دلیل کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش برای فروشندگان امکان خرید و انبار کردن رنگ وجود ندارد از هم‌اکنون یافتن انواع رنگ ساختمانی و… برای فروشندگان به یک معضل تبدیل شده است.

    در همین رابطه شهلا چپ‌نویس، مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان رنگ ایران با تایید مشکل خرید و واردات مواد اولیه ساخت رنگ به خبرنگار ایلنا، گفت: درحال حاضر کارخانه‌های سازنده رنگ برای تهیه مواد اولیه خارجی از یکسو با مشکل حواله کردن ارز و از سوی دیگر با مشکل افزایش بهای دلار مواجه هستند.

    به گفته چپ نویس در همین رابطه تاکنون شرکت تعاونی تولیدکنندگان رنگ ایران با مسوولان بانک مرکزی جلسات مشترکی داشته است که درآنها مقرر شده بانک مرکزی از راه های دیگری مشکلات ارز را بزودی مرتفع کند.

    وی افزود: همچنین طبق وعده‌های داده شده امیدواریم که هرچه زودتر بهای دلار کاهش یابد و به نرخ پایان شهریور بازگردد.

    مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان رنگ ایران درعین حال تصریح کرد: کارخانه‌های رنگ سازی مانند سایر تولیدکنندگان و صنعت‌گرانی که بخشی از مواد اولیه خود را از خارج وارد می‌کنند تابع نوسانات بازار ارز و تحولات مربوط به مبادله ارزی هستند و بنابراین مشکل پیش‌ آمده فراگیر و گسترده‌است.

    به گفته چپ‌نویس در حال حاضر از مجموع کارخانه و کارگاه رنگ سازی ۲۵۴ واحد عضو تعاونی، حدود ۴۰ واحد عضو انجمن‌های تولیدکنندگان رنگ و رزین هستند و نزدیک به ۳۰۰ واحد تولیدی دیگر بدون آن‌که در هیچ تعاونی یا تشکل دیگری عضویت داشته باشند به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

    وی همچین در خصوص تعداد کارگران شاغل در این واحدهای تولیدی گفت: به طور متوسط در هر واحد تولیدی از ۱۰۰ تا ۲۰۰ نفر مشغول به کار هستند.

    پاسخحذف