. ادامه راه سبز«ارس»: حجت الاسلام مهدی کروبی در گفت و گویی با هفته نامه آلمانی اشپیگل گفت: «اگر احمدی نژاد دیگر پشتیبانی نشود همین پارلمان محافظه کار او را به زیر می کشد. بسیاری از گروه های محافظه کار نیز او را قبول ندارند. او با حمایت نیروهای نظامی سر کار مانده است.»
متن این مصاحبه به شرح زیر است:
اشپیگل: حجت الاسلام کروبی، هفتۀ پیش شما ظاهرا در مصاحبه با یک خبرگزاری نزدیک به حکومت اظهار داشته اید که محمود احمدی نژاد را به عنوان رئیس جمهور به رسمیت می شناسید. این موضوع صحت دارد؟
کروبی: در مصاحبه با آن خبرگزاری هم گفتم من این دولت را قانونی نخوانده ام و سر حرف خودم می مانم: انتخابات به طرز صحیحی برگزار نشده است. اما خب این دولت دارد هر روز کار انجام می دهد. حتی اگر به وسیلۀ کودتا هم روی کار آمده باشد باز باید برای کارهایی که می کند پاسخگو باشد.
اشپیگل: این صحبت شما پیشنهادی برای سازش تلقی شده است.
کروبی: اظهارات من گامی به عقب نیست، اما گامی به جلو هم نیست. از جانب ما نشانه ای از آمادگی برای سازش وجود ندارد. از جانب طرف مقابل هم چنین آمادگی ای وجود ندارد. اصلا نه در معترضین و نه در حکومت خبری برای سازش نیست.
اشپیگل: خواسته های شما از حکومت برای برون رفت از بحران چیست؟
کروبی: زندانیان سیاسی باید آزاد شوند. ما به آزادی مطبوعات و اجتماعات نیازمندیم. قانون انتخابات باید عوض بشود و انتخابات آزاد برگزار شود. در این صورت دولت کنونی نمی تواند دوام بیاورد و بر سر قدرت بماند.
اشپیگل: روز پنجشنبه مهمترین سالروز انقلاب است. شما در تظاهرات شرکت خواهید کرد؟
کروبی: امسال هم مثل همه سال ها از هنگام انقلاب سال ۱۹۷۹ به این طرف در تظاهرات شرکت می کنم. من جایی به این دریای بزرگ انسانی خواهم پیوست و از قبل هم محل خاصی را اعلام می کنم.
اشپیگل: آیا شما با میرحسین موسوی قرار و مداری گذاشته اید و یا توافق هایی کرده اید؟
کروبی: توافق های ما و قرار و مدارهامان جنبۀ سازمانی و تشکیلاتی ندارد. اما ما روابط دوستانه ای با هم داریم. مثلا به تازگی ایشان به خانۀ ما آمده بودند و ما دربارۀ اعدام های اخیر با هم صحبت کردیم .
اشپیگل: حکومت دو نفر را اعدام کرد که ظاهرا به یک حزب پادشاهی افراطی تعلق داشتند.
کروبی: هدف از این اعدام ها ایجاد رعب و وحشت است. اما با این کارشان زخم ها را عمیق تر می کنند.
اشپیگل: حکومت چهره ای خشن از خود نشان می دهد. با وجود این، شما هواداران خود را به اعتراض دعوت می کنید؟
کروبی: ما مردم را فرا می خوانیم تا در تظاهرات رسمی سی و یکمین سالروز انقلاب شرکت کنند. اما ما تعیین تکلیف نمی کنیم که تظاهرکنندگان در کدام راه پا بگذارند، به کجا بروند و چه بکنند.
اشپیگل: مردم مدتهاست شعار «احمدی نژاد باید برود» را می دهند. بعضی ها در خواست استعفای رهبر انقلاب آیت الله علی خامنه ای را دارند. اینها شعارهای شما هم هستند؟
کروبی: در یک تظاهرات بزرگ، آدم ها با مواضع مختلفی جمع می شوند. بعضی از این شعارها درست هستند و برخی دیگر انحرافی و نادرست. بعضی ها مثل من دولت را به رسمیت نمی شناسند. ما می گوئیم مواظب شعارهای ساختارشکنانه باشید؛ شعارهایی را که ساختارشکن هستند و بهانه ای به دست حکومت می دهد تا به آنها حمله بکنند، ندهند.
اشپیگل: پس به نظر شما مردم باید از خواست برکناری آیت الله خامنه ای صرفنظر کنند؟
کروبی: من نمی خواهم وارد چنین مباحثی بشوم. بحث ما انتخابات ریاست جمهوری است، بحث سر آزادی هایی است که در قانون اساسی ما تصریح شده است و بحث سر دولتی است که لیاقت ادارۀ کشور را ندارد.
اشپیگل: در این میان تظاهرکنندگان بسیار از شما فراتر رفته اند؛ از شما و موسوی.
کروبی: شعارها از هر دو سو به شکل روزافزونی رادیکال تر می شوند. این نتیجۀ سرسختی های حکومت و نیروهای امنیتی است.
اشپیگل: آیا جنبش اعتراضی از رهبران خود فاصله گرفته است؟
کروبی: موسوی و من سالیان سال در مناصب پرمسئولیت خدمتگزار مردم بوده ایم. به همین دلیل هم تا حدودی نفوذ داریم. موسوی تشکیلاتی ندارد، ولی حزب من با محدودیت هایی مواجه شده است. این اعتراضات در حقیقت جنبش مردمی است و اقشار مختلفی در آن هستند و مستقل عمل می کنند.
اشپیگل: در این میان تمام نظام زیر سؤال رفته است.
کروبی: مردم ایران از آگاهی سیاسی بالایی برخوردارند. من روی شعور و بلوغ مردم حساب می کنم.
اشپیگل: خشونت در حال بالا گرفتن است. هرج و مرج کشور را تهدید می کند.
کروبی: من اساساً هرگونه خشونتی را محکوم می کنم. اگر نیروهای انتظامی به آدم ها حمله کنند البته کار به تخطی می انجامد. البته این طرف مقابل است که کار را به اینجا رسانده که اینها از خودشان دفاع می کنند. امکان دارد ما کنترل را از دست بدهیم. اما مسئولیت آن به عهدۀ دولت است.
اشپیگل: آیا دولت موفق می شود در این دورۀ چهار ساله دوام بیاورد.
کروبی: به نظر من همین الان هم دولت با زور سر کار مانده است. اگر احمدی نژاد دیگر پشتیبانی نشود همین پارلمان محافظه کار او را به زیر می کشد. بسیاری از گروه های محافظه کار نیز او را قبول ندارند. او با حمایت نیروهای نظامی سر کار مانده است.
اشپیگل: غرب چه کمکی می تواند به جنبش اعتراضی بکند؟
کروبی: هر جنبشی باید متکی به مردم خودش باشد و کشورهای خارجی وقتی کمک رسانی می کنند این کمک ها را بر اساس منافع ملی می کنند. همین قدر که خارجی ها اخبار نادرستی در مورد ما منتشر نکنند برای ما کافی است. مثلا اینکه بگویند جنبش ما مرده.
اشپیگل: شما به آیندۀ حکومت دینی معتقد هستید؟
کروبی: بله من همچنان به حکومت دینی اعتقاد دارم. اما نه به آن حکومت دینی که در نماز جمعه اش آدم ها از این خوشحالی کنند که بچه های ملت شان کشته شده اند و حتی آنجا اعلام کنند که بیش از این باید بکشند. من به آن حکومت دینی اعتقاد دارم که بر اساس دین رحمانی وعده اش را قبل از انقلاب به مردم داده بودیم.
با سلام خدمت ملت بزرگوار و همیشه سبز اندیش ایران
پاسخحذفحال که به لطف پایداری شما بزرگواران وخون پاک شهیدانمان در راه اعتلای ایران در تاریخ ۲۰۰ساله مبارزه با استعمار واستبداد دیکتاتوری به پیروزی هایی رسیده ایم و{انشاا…به پیروزی های بزرگتری خواهیم رسید}این حقیر از شما بزرگواران درخواست میکند بیاییم شعارهایمان را بر محور خواسته ها ومطالبتمان تنظیم کنیم وتا نهادینه شدن انها پایداری کنیم اما بدون خشونت وداشتن صبر.
{ولطفا از دادن شعارهای ساختار شکنانه وتوهینی جدا خودداری کنیم.که این کار تنها از اثر بخشی جنبش مان کم می کند وبجای جذب بیشتر موجب ریزش وکم اثر تر شدن جنبش میشود و باعوامل نفودی که از این گونه شعارها می دهند همراه نشویم وآنها را طرد کنیم.}
ازجمله شعارهای براساس مطالبات وحقوق مسلم مان:
آزادی رسانه آزادی انتخاب حق مسلم ماست
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
تجمع صلح آمیز حق مسلم ماست
آزادی اندیشه حق مسلم ماست
استقلال آزادی جمهوری اسلامی واقعی
نفی خشونت.نفی لباس شخصی هاو…………
و {بر محور شعار (((رفراندوم)))تمرکز کنیم }ونیز {(شعارهای اقتصادی) هم بدهیم}
وموارد دیگر که براساس بیانیه های اخیر ومطالبات وایتکارات واقعی ملت سبز اندیش مسلمان ایران میتواند شکل بگیرد.
{ونیز می خواستم یک درخواست دیگر از ملت بزرگوار وهمیشه سبز اندیش ایران داشته باشم که علاوه بر دادن شعارها براساس خواستها ومطالبتمان وداشتن نماد سبز که مظهر هویت اسلامی وایرانی ما وجز ماهیت جنبش الهی مردمی ما حساب می شود هر کداممان (((با یک شاخه گل)))در راهپیمایی ها شرکت کنیم که این علاوه بر کاستن از خشونت احتمالی موجب همراهی دیگران هم خواهد شد ونیز این گونه به همه نشان می دهیم که جنبش ما یک جنبش صلح طلب وحق جوست. وبا وجود هرگونه خشونت مخالف است وتنها می خواهدکه ایران واقعا برای همه ایرانیان باشد که در آن ((حقوق وکرامت همه انسان ها ))ارزشمند شمرده می شود.}
و بیاییم از این به بعد برای اثر گذاری بهتر ونتیجه گیری بهتر وسریعتر {{{نا فرمانی (های)مدنی}}} را یاد بگیریم وانجام دهیم با صبر حوصله و امید
وبه قولی جنبش سبز رابا صبر و امید زندگی کنیم که
به امید خدا و همبستگی جنبش سبز ما پیروز خواهیم بود
شعارهاي همراهان ارزشي ولايت مدار ذوب در ولايت براي 22 بهمن:
پاسخحذفهم غزه هم لبنان, لعنت به کل ایران
استقلال, پرسپولیس, جمهوری اسلامی
وای اگر خامنه ای حکم جهادم دهد/ زلزله ی هائیتی هم نتواند که جوابم دهد
شریعتمداری زنده باد جنتی پاینده باد
جنتی دلاور طناب دار و بیار
MI6 حیا کن / حسین شریعتمداری رو رها کن
احمدی مقدم حیا کن / دزد وانت و رها کن
ما همه با هم هستیم/ رهبرو میپرستیم
مرگ بر اصل ایالات متحده آمریکا
ضمنا مسیرهای جایگزین در صورت تسخیر خیابان توسط سبزها:
مسیر شماره ۱: جاده چالوس- دریای خزر- مسکو
مسیر شماره 2: پکن – خیابان شهید بروسلی
مسیر شماره ۳: سودان, میدان دزدان دریایی
در رابطه با صحبت هاي حسين عزيز مي خواهم مطلبي عرض كنم. اول اينكه شعار ساختارشكنانه ندادن خوب است ولي به شرطي كه از ليست خواسته هاي ما حذف نشود. ما نسبت به اين گونه موضوعات نمي توانيم بي تفاوت باشيم. اعدام سياسي دو تن از هموطنانمان حجت را بر همه تمام كرد. و دوم اينكه فكر نكنيد 22 بهمن خيلي راحت مي توانيم جمعيتمان را نشان دهيم. مطمئن باشيد كه حكومت پرچم هاي سبز بلندي به اسم سبز علوي به دست طرفداران خود مي دهد و با بلندگوهاي بسيار هر صداي اعتراضي را خاموش مي كند. و بعد هم صدا و سيما با هليكوپتر جمعيت بسيار مردم را نشان مي دهد. لذا بايد منسجم تر عمل كنيم و شعار هاي كوبنه تري مثل مرگ بر ديكتاتور بدهيم. مثلا "شعار آزادي انديشه حق مسلم ماست" شعاري نيست كه همه يكصدا آنرا فرياد بزنند.
پاسخحذفو اگر مورد حمله قرار گرفتيم با كمال صبر و حوصله به مردم طرفدار حكومت مظلوميت خود را نشان دهيم.