سیزده كانتینر حاوی راكت و مواد منفجره، دو هفته قبل توسط ماموران اطلاعاتی نیجریه در بندر لاگوس ضبط شد و شركت فرانسوی حمل كننده آن گفت كه این محموله در ایران بارگیری شده بود.
اودین آجوموگوبیا وزیر خارجه نیجریه در یك كنفرانس خبری گفت: "اگر نیجریه در این تحقیقات نتیجه بگیرد كه قوانین بین المللی نقض شده است، این كشور بعنوان عضو شورای امنیت دست به اقدامات لازم خواهد زد."
وی گفت ایران به مقام های امنیتی نیجریه اجازه داده یكی از افراد مظنون كه به سفارت ایران پناه برده بود را مورد بازجویی قرار دهد.
اما نفر دوم از اعضای سفارت و دارای مصونیت دیپلماتیك است.
وزیر خارجه نیجریه در پاسخ به این سوال كه آیا ایران در این ماجرا دخالت داشته است، اظهار امیدواری كرد كه "مصاحبه" با مظنون اول به روشن شدن این قضیه كمك كند.
وی افزود این محموله از ایران آمده و مدارك موجود و نیز مقام های ایران این موضوع را تایید كرده اند.
آجوموگوبیا گفت اگر مقام های ایران حاضر باشند مصونیت دیپلماتیك مظنون دوم را لغو كنند، نیجریه از او نیز بازجویی خواهد كرد.
در همین حال پی جی كراولی سخنگوی وزارت خارجه آمریكا گفته است واشنگتن درباره موضوع این محموله با آبوجا در ارتباط است و آماده همكاری و كمك به روند تحقیقات است.
وی افزود: اگر این گزارشها صحت داشته باشد ممكن است به معنای نقض قطعنامه های شورای امنیت باشد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد تحریم های متعددی علیه ایران در واكنش به خودداری این كشور از توقف غنی سازی اورانیم اعمال كرده است.
این تحریم ها نه فقط شامل مواد اتمی می شود، بلكه نقل و انتقال سلاح را نیز در بر می گیرد.
بر اساس قطعنامه های شورای امنیت كشورهای جهان باید موارد نقض تحریم ها را به شورا گزارش كنند.
منوچهر متكی وزیر خارجه ایران بدنبال انتشار خبر ضبط این محموله به نیجریه سفر كرد و به گفته مقام های نیجریه قول همكاری داد.
سازمان امنیت نیجریه حدود ۲ هفته پیش ۱۳ كانتینر حاوی سلاح های غیر مجاز را در بندر لاگوس كشف كرد. شركت "سیامآ - سیجیام" كه مسئول حمل این بار بود و مقر آن در فرانسه است می گوید كه كانتینرها توسط یك تاجر ایرانی در بندر عباس به عنوان مواد ساختمانی بارگیری و مهر و موم شده بود، و نام این شخص در هیچ یك از فهرست های افراد ممنوعه دیده نمی شد.
سازمان اطلاعات نیجریه روز چهارشنبه گفت كه مسیر حركت این محموله غیرقانونی را در ماه ژوئیه پیش از ورود آن به لاگوس تحت نظر داشت.
مریلین اوگار سخنگوی سازمان امنیت نیجریه گفت موادی كه در بارنامه ثبت شده بود شامل مصالح ساختمانی از جمله پشم شیشه بود و مقصد آن هم نیجریه بود "بنابراین هرگونه استدلالی دایر بر اینكه محموله به اشتباه به این كشور آمده است كذب است."
سلاح هایی كه در لاگوس به خبرنگاران نشان داده شد شامل راكت های 107 میلیمتری است كه برای ضربه زدن به هدف های ثابت به كار می رود و ارتش ها از آن برای پشتیبانی واحدهای پیاده استفاده می كنند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر