۹/۱۶/۱۳۸۹

افشای نقش بنزین تولید داخل در تشديد آلودگی هوا

دولت همچنان در پی طرح های تخیلی همچون آبپاشی و باد مصنوعی:
افشای نقش بنزین تولید داخل در آلودگی هوا
. ادامه راه سبز(ارس): بنزین غیر استانداردی که دولت احمدی نژاد برای مصرف تبلیغاتی و مقابله ادعایی با تحریم در داخل کشور تولید کرده، علاوه بر سرطان‌زا بودن، عامل اصلی آلودگی هوای تهران هم معرفی شده است. نمایندگان و کارشناسان گفته‌اند که دولت با تولید بنزین غیر استاندارد، هوای تهران را آلوده کرده و در این حال دنبال طرح های تخیلی همچون ایجاد باد مصنوعی در تهران با چند دستگاه جت فن، و پاشیدن آب بر آسمان تهران با هواپیمای آبپاش است!

بنا به گزارش گروه اقتصادی كلمه، در حالی که دست و پنجه نرم کردن مردم تهران و شهرهای بزرگ کشور با آلودگی هوا وارد دومین هفته شده است، دولت همچنان به دنبال اجرای طرحهایی است که مورد تمسخر کارشناسان قرار گرفته است، اما دو نماینده مجلس فاش کردند که یکی از مهمترین عوامل آلودگی اخیر و کم‌سابقه هوای تهران، تولید و عرضه بنزین غیر استاندارد بوده است.
به گزارش کلمه، چندی پیش که دولت احمدی نژاد ادعای خودکفایی در تولید بنزین را مطرح کرد، بسیاری از کارشناسان، و به تبع آنها افکار عمومی، این ادعا را مورد تمسخر قرار دادند و پیامک‌های جوک درباره آن بین مردم دست به دست شد. اما چیزی نگذشت که اظهارات گوشه و کنار برخی نمایندگان و کارشناسان نشان داد در پشت این ظاهر کمیک و خنده‌دار، واقعیت تراژیک و اسف‌باری به نام بنزین سرطان‌زا وجود دارد که در هیاهوی تبلیغات دولت برای مقابله ادعایی با تحریم‌های بین‌المللی، پنهان می‌شود.

در آن زمان، فاش شد که بنزین تولید داخل که مقامات دولتی پیش از بلند شدن صدای منتقدان و افشای پشت پرده آن، ادعای خود را تا صادرات این بنزین تولیدی هم پیش برده بودند، در واقع نه تنها به بهای تعطیلی صنایع پتروشیمی و عوارض آن تمام می‌شود، بلکه محصول آن هم بیماری‌زا و خطرناک است و تولید سرطان می‌کند.

اما اکنون مشخص شده که ماجرای آلودگی هوای تهران و دیگر شهرهای بزرگ نیز همانند ماجرای تولید بنزین، ظاهری خنده‌دار دارد اما واقعیتی تکان‌دهنده در پس آن نهفته است. این واقعیت چیزی نیست جز نقش آنچه دولت و نمایندگان متحدش، «مایه افتخار ملی» می‌نامیدند در آلودگی هوای تهران که ظاهری‌ترین پیامدهای آن را می‌توان در بالا رفتن آمار مرگ و میر و پر شدن تخت‌ها در بخش‌های سی‌سی‌یو بیمارستان‌ها دید.

بنزین غیر استانداردی که دولت احمدی نژاد برای مصرف تبلیغاتی و مقابله ادعایی در داخل کشور تولید کرده، علاوه بر سرطان‌زا بودن، عامل اصلی آلودگی هوای تهران هم معرفی شده است.

محسن نریمان، نماینده بابل، در گفت‌وگو با خانه ملت در این باره فاش می‌کند که: “آلودگی هوای تهران به صورت یه روال غیر عادی در حال افزایش است و بنزین های غیر استانداردی که در تهران استفاده می شود موجب افزایش این آلودگی هوا شده است.” او همچنین به پرداخت نشدن بودجه دو میلیارد دلاری مترو توسط دولت به خاطر اهداف سیاسی اشاره و تاکید می‌کند که: “منشا بخش زیادی از این آلودگی های به وجود آمده در هوا دولت است.”

انوشیروان محسنی بندپی، نماینده نوشهر و چالوس، هم به خانه ملت می‌گوید: “در سال ۷۴ قانونگذار قانون مبارزه با آلودگی هوا را تصویب کرد، در برنامه چهارم توسعه نیز بر این موضوع تاکید شد و دولت و وزارت نفت مکلف به ارائه سوخت استاندارد شدند، اما متاسفانه وزارت نفت تاکنون نتوانسته است سوخت استاندار را تحویل دهد و وزیر نفت اعلام کرده است که تا سال ۹۱ نمی تواند یک سوخت استاندارد را تولید کند.” وی همچنین با لحنی تمسخرآمیز می‌افزاید: “عجز و ناتوانی دولت برای مبارزه با آلودگی هوا در شان مردم ما نیست، کشوری که به دنبال دست‌یابی به دانش هسته‌ای است چگونه نمی‌تواند تضمین کننده سلامت مردم خود باشد؟”

این دو نماینده در حالی به صراحت به نقش سیاستهای غلط دولت احمدی نژاد و به طور مشخص، بنزین غیر استاندارد تولید داخل در آلودگی هوای تهران اشاره می‌کنند که مسئولان دولتی به دنبال طرح های عجیب و ابداعی برای کاهش آلودگی هوای تهران هستند؛ طرح هایی که به زعم کارشناسان، تخیلی و غیر علمی به نظر می‌رسند.

مقامات دولتی یکشنبه شب در جلسه اضطراری که برای موضوع آلودگی هوا تشکیل دادند، از تعطیل کردن دوباره مدارس و ادارات صرف نظر کردند و در عوض، دو طرح عجیب را مطرح و اعلام کردند: استقرار چند دستگاه جت فن برای ایجاد باد مصنوعی در تهران، و پاشیدن آب بر آسمان تهران با هواپیمای آبپاش!

اما این طرحها مایه تمسخر کارشناسان و صاحبنظران شد؛ به طوری که مجید عباسپور رئیس دانشکده محیط‌ زیست دانشگاه علوم تحقیقات تهران، این طرحها را دارای جنبه تخیلی و غیر علمی توصیف کرد و گفت: “هواپیمایی که در اختیار جهاد کشاورزی است، هواپیماهای کوچک سمپاشی است که برای سمپاشی یک مزرعه ۱۲ – ۱۰ هکتاری و نهایتاً ۱۰۰ هکتار کاربرد دارد. برای ایجاد باد مصنوعی همکه بتواند هوای شهری مانند تهران را جا به جا کند به چنان قدرت عظیمی نیاز است، که عملاً اجرایی نیست.”

علاوه بر این کارشناسان محیط زیست، یوسف رشیدی مدیرکل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نیز به مهر گفت: “کسی که چنین طرحی را پیشنهاد داده چیزی از انتقال جرم و مکانیک سیالات نمی داند.”

این در حالی است که شاعری قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست کشور، از آماده‌باش هلیکوپترها در پادگان قلعه مرغی و آبگیری پنج هلیکوپتر برای پاشیدن آب بر مناطق به شدت آلوده تهران خبر داده است!

اما شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، هم با بیان اینکه “این راهکارها جواب نمی‌دهد”، به تمسخرکنندگان طرحهای تخیلی دولت می‌پردازد و می‌گوید: “البته راهکاری مثل باران مصنوعی می تواند موثر باشد، در یک نوبت هم اجرا شد ولی متاسفانه باران مصنوعی سر از ارمنستان در آورد و یک نوبت هم در کویر باریدن گرفت!”

بدین ترتیب دولت در حالی مشغول اینگونه طرحهای خیالی و بی‌اثر است که منتقدان هشدار می‌دهند این آلودگی اخیر، به خاطر طرحهای تبلیغاتی قبلی است و مشخص نیست طرحهای تبلیغاتی جدید که تخیلی‌تر از قبلی‌ها نیز هستند، چه نتایجی را در آینده به بار خواهند آورد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر