۱۱/۱۰/۱۳۸۹

اختلالات جدی در اینترنت کشور ؛ هیچ کس پاسخگو نیست

اختلالات جدی در اینترنت کشور ؛ هیچ کس پاسخگو نیست

ادامه راه سبز(ارس): تشدید مشکلات در شبکه اینترنتی کشور ، باعث شده است بسیاری از کاربران ایرانی از دسترسی منظم و آسان به سایت های مورد علاقه خود محروم شوند.

به گزارش خبرنگار عصرایران ، هر چند این مشکل از مدت ها پیش به صورت جسته و گریخته وجود دارد اما از غروب روز گذشته ، اوضاع نابسامان تر شده است به گونه ای که بر اثر اختلالات مربوط به کاهش پهنای باند در استفاده از برخی از سایت ها، آنها یا اصلا دیده نمی شوند یا به طور نامنظمی دچار قطع و وصل هستند.

همچنین دسترسی به برخی سایت ها در شهرهای مختلف کشور در بازه های زمانی مختلف به طور کامل ناممکن می شود. مشکلات موجود ، عملکرد در نرم افزارهای تحت وب را نیز اختلالات فراوانی مواجه ساخته است. همچنین فعالیت های مربوط به تجارت الکترونیک و جابجایی اینترنتی وجوه نیز با مشکلات عدیده مواجه است. مسیرهای ارتباطی بین دو IP در داخل کشور نیز دچار مشکلات متعددی است.

آی اس پی هایی که خدمات اینترنت ارائه می دهند با پذیرش این مشکلات ، مسوولیت آن را متوجه شرکت زیر ساخت مخابرات می دانند. با این حال تا کنون هیچ مقام مسوولی در این باره توضیح نداده است.

اختلال موجود در شبکه شامل بیشتر سایت های اینترنتی و به صورت ادواری و چرخشی است بدین گونه که کاربران به صورت مدام در بازدید سایت ها با مشکل مواجه می شوند.

همچنین سایت تابناک در این زمینه اطلاعات بیشتری ارایه کرد و نوشت:

تامین امنیت شبکه تبادل اطلاعات در فضای مجازی مطابق با قوانین و حفظ حقوق مردم ضرورتی غیر قابل انکار است ولیکن عدم اجرای اصولی و فنی این امر باعث اختلالات فراوان در شبکه اینترنت کشور گردیده است که ادامه این امر باعث افت کیفیت اینترنت و افزایش شایعات پیرامون موضوع فیلترینگ غیر مستقیم و رساندن به نقطه خرابی خواهد بود.

بیش از ۱۵ روز است که شبکه اینترنت کشور علاوه بر مشکلات کندی قبل دچار مشکلات جدیدی شده است که باعث افت و نارضایتی مصرف کنندگان اینترنت گردیده است.

برخی از این اشکالات فنی و تخصصی عبارتند از:

۱. عدم امکان دسترسی به برخی از سایتهای ایرانی یا خارجی هاست شده در خارج یا داخل که بصورت زمانی و منطقه ای متغییر است. مثلا دسترسی به یک سایت از بعضی از رنج IP ها و یا حتی شهرها در بازه های زمانی مختلف بطور کامل مسدود می گردد.

۲. اختلال عملکرد در نرم افزارهای تحت وب : ارسال (submit) یک فرم در بخشی از یک نرم افزار دچار وقفه طولانی می شود و در حالت انتظار باقی می ماند اما با استفاده از پورت SSL و رمز نگاری مسیر ارتباطی تا سرور که قابل مداخله در مسیر تبادل اطلاعات نیست یا تغییر ISP در همان محل بر روی همان نرم افزار مشکل برطرف می گردد و فرم سریعا ارسال می گردد.

۳. قطع شدن مسیر ارتباطی بین دو IP در در داخل کشور که از پروتکل های امن و رمزنگاری شده برای ایجاد شبکه خصوصی مجازی داخلی استفاده می کنند.

۴. تغییر کلیدهای رمزنگاری شده SSL که بصورت منطقه‌ای و زمانی انجام می‌گردد و این امر امنیت تبادل اطلاعات و تجارت الکترونیکی را بشدت دچار ریسک نموده است.

۵. وجود اختلال Packet lost و یا کاهش پهنای باند از بعضی از نقاط در حین استفاده از برخی از سایت ها

تامین امنیت شبکه تبادل اطلاعات در فضای مجازی مطابق با قوانین و حفظ حقوق مردم ضرورتی غیر قابل انکار است ولیکن عدم اجرای اصولی و فنی این امر باعث اختلالات فراوان در شبکه اینترنت کشور گردیده است که ادامه این امر باعث افت کیفیت اینترنت و افزایش شایعات پیرامون موضوع فیلترینگ غیر مستقیم و رساندن به نقطه خرابی خواهد بود.

۸ نظر:

  1. تمام اين مشكلات درصورتي به وجود آمده كه اگر از پيل-تر شكن يا وي پي ان استفاده كنيد تمامي آنها بر طرف ميشود و اينترنت بخوبي كار ميكند. پس نتيجه ميگيريم كار، كاره انگليسيهاست و دوستان پيلترنينگ و آن نرم افزار زپرتي شان

    پاسخحذف
  2. بابا كودتاچيان به خيال خودشان يه نرم افزار هوشمند ساخته اند كه در ف.ي.ل.ت.رينك بصورت اتوماتيك عمل ميكنه و در ورودي بك بن ايران قرار داده اند كه بصورت ادواري دائم در حال كار است و از هفته پيش بصورت آزمايشي راه اندازي كرده اند و به همين دليل است كه كل اينترنت ايران بهم ريخته است.

    خود من يك فروشگاه مجازي دارم كه به همين دليل اختلالات اخير، فروش آنلاين تقريبا به صفر رسيده و درصد خطاي پرداخت آنلاين هم، از 3 درصد به 94 درصد افزايش پيدا كرده و تقريبا هيچ كس در هفته گذشته با امروز نتواسته است از طريق سرويسهاي پرداخت اينترنتي بانكها وجه خود را پرداخت كند و با خطا مواجه شده

    پاسخحذف
  3. خبرگزاری رویترز هم در ایران ف.یل.تر شد

    پاسخحذف
  4. من هم براي تكميل پايان نامه دوره فوق ليسانس خود نيازمند به چند كليپ و داكيومنت بودم و بيش از 10 روز بود كه علاف دانلود كردن اينها شدم ولي هر دفعه فايلها تصف و نيمه مي آمد و وسط دانلود كردن فريز ميشد يا در زمان جستجو سايت گوكگل ياهو فريز ميشدند. خلاصه هر كاري كردم از اينترنت دانشگاه دانلود كنم نشد كه نشد ، بالاخره منزل يكي از اقوام رفتم و با كمك سرويس وي پي ان آنها ظرف مدت 25 دقيقه تمام موراد مورد نيازم را دانلود كردم و ديروز پايان نامه را توانستم به استاد راهنما تحويل دهم

    لعنت به هر چه مردم آزاره

    پاسخحذف
  5. يك سرويس دهنده خدمات اينترنتي۱۰ بهمن ۱۳۸۹ ساعت ۱۷:۴۳

    دقيقا موارد دوست ناشناس دوم تاييد ميشه.

    ما يك سرور در خارج از ايران داريم و ديتا سنترمان از ده دوازده روز پيش دائم به ما ايميل ميزنه كه يك سري آي پي هاي ايراني حملاتي مانند دي داس بر روي سرورهاي ما انجام ميدهند كه باعث سرريز شدن پهناي باندشان شده و اختلال در كار سرورها ايجاد ميكند و گفته اگر اين روند ادامه پيدا كند تمام اين اي پي هاي ايران را بلوكه خواهند كرد. كه اگر چنين اتفاقي بيفتند ، دسترسي كاربران ايراني به سايتها مسدود ميشود.

    علت را كه ما پيگيري كرديم متوجه شديم اين نرم افزاري كه اخيرا ايران در مسير بك بن ايران قرارداده و تقريبا مانند يك جستجوگر "ابتدايي" است، دقيقا مانند حملات هكري دي داس عمل ميكند و سايتها را با اخلال مواجه ميكند و اگر اين روند ادامه پيدا كند اكثر ديتا سنترهاي داخلي و خارجي مجبور خواند شد دسترسي اي پي هاي ايران را به سرورهايشان مسدود كنند(اين عمل بصورت اتوماتيك توسط نرم افزارهاي ضد هك در سرورها انجام ميشود) كه خودتان حدس بزنيد چه فاجعه اي پيش خواهد آمد!

    پاسخحذف
  6. عجبا! در مصر داره انقلاب ميشه آنوقت در ايران اينترنت را مختل ميكنند!

    پاسخحذف
  7. تف به قبر پدر و مادر هر چي ديكتاتور و كودتاچي و سانسورچيه

    پاسخحذف
  8. يك كاربر بيچاره اينترنتي۱۲ بهمن ۱۳۸۹ ساعت ۱۵:۵۹

    دوستان اطلاع رساني كنيد كه فعلا به دليل مشكلاتي كه مخابرات براي پورت https به وجود آورده، كسي خريد آنلاين انجام ندهد زيرا پول از حساب شما كسر ميشود ولي به حساب فروشنده واريز نميگردد و اين پول براي مدت 3 الي يك هفته گم شده تا مجددا به حساب خريدار بازگشت داده شود. با دوستان فنيي كه در بخش تبادل وجه اينترنتي در چند بانك در تماس بودم آنها هم تاييد كرده اند كه درصد انتقال موفق وجه بصورت اينترنتي طي 15 روز گذشته با افت شديدي روبرو بوده و به حدي رسيده است كه نسبت به قبل از ايجاد اختلالات توسط مخابرات حدود 80% افت نشان ميدهد و ممكن است به همين دليل بانكها مجبور شوند موقتا خدمات "شتاب" اينترنتي خود را غير فعال كنند

    پاسخحذف