بر مجروحان حوادث پس از انتخابات چه می گذرد: «زندگی، زخم ، عفونت و امیدواری»؛ با دیدن زندگی هر مجروح هزار بار در دل می گویم کشته شده ها خیال شان راحت شده؛ اما کسی که جانش گلوله خورده ، نخاعش قطع شده، زخم بستر گرفته و قدرت راه رفتن و حتی حرف زدن از او گرفته شده چگونه می خواهد زندگی کند؟ در این یک ساله بر کسانی که در جریان حوداث پس از انتخابات مجروح شده اند؛ تیر خورده اند، چه دردی را متحمل شده اند و بر خانواده هایشان چه گذشته است؟ ادامه مطلب...
انتشار متن کامل ویرايش دوم منشور جنبش سبز: «نسخه اولیه این منشور در بیانیه ۱۸ میرحسین موسوی آمده بود. آنزمان موسوی صاحبنظران را به نقد و بررسی این منشور و کمک به تقویت و تنقیح آن دعوت نمود. پس از آن بیش از یکصد نفر از کارشناسان و صاحبنظران حوزه‌ های مختلف پیرامون منشور نقدها و بررسی های خود را ارایه کردند. نسخه ویراسته شده به امضای امضای موسوی و کروبی رسیده شده بود و به امانت نزد شورای هماهنگی راه سبز امید قرار گرفته بود تا در موقع مقتضی منتشر شود.» ادامه مطلب...
روزی که پا در عرصه مبارزه با سیاه پرستان گذاشتم، به خوبی از سرنوشت احتمالی خود آگاه بودم. از سیاه پرستان، انتظاری جز قتل و اعدام و مرگ نداشته و ندارم. از سیاهی متنفر بودم. آنقدر متنفر بودم که برای دیدن لبخندهای سبز بر لبان هموطنم، از جان خود نیز گذشته بودم. من از مرگ نمی ترسم. از اعدام نمی ترسم. مرگ من آغاز رویش جوانه های سیاه ستیز و پراکنش قاصدکهای صلح سبز خواهد بود. ای هموطن! اگر روزی سیاه پرستان جان من را نیز ستاندند، بر من سیاه نپوش و اشک نریز، حقم را پس بگیر، همين.
درصورت فيل.تر شدن از اين آدرس استفاده كنيد: http://0ffice.arasdotnet.tk يا http://bekhon.sabzonline.tk

نابغه آب‌پاش در دولت کیست؟

نابغه آب‌پاش در دولت کیست؟
. ادامه راه سبز(ارس): ایده "آب پاشی" تهران با استفاده از هواپیمای سم‌پاش در روزهای گذشته تبدیل به سوژه‌ای جنجالی در رسانه‌ها و محافل مختلف شد.

به گزارش عصر ایران، این ایده كه از همان ابتدا به گمان بسیاری از ناظران، تخیلی و بدون ثمر دانسته شده، در روزهای اخیر آزموده شد و ظاهرا آن‌گونه كه از وضعیت آب و هوای پایتخت نمایان است و آن‌طور كه مسئولان ذی‌ربط آب‌وهوای تهران اعلام می‌كنند‌، تاثیری در كاهش آلودگی هوای تهران نداشته است و چه بسا برخی كارشناسان از تاثیرات منفی آن در احتمال بارش باران اسیدی نیز سخن گفته‌اند‌!

به هر صورت ارایه این ایده و آزمودن آن‌، نشانه‌ای از ضعف تدبیر تعبیر شد كه بسیاری از ناظران بر سر آن اتفاق نظر داشتند و ما هم به عنوان یک رسانه در روزهای گذشته نقدها و نظرات مختلف مسئولان و ناظران را در این باره انعكاس داده‌ایم.

اما نكته‌ای كه در این میان جلب توجه می‌كند این است كه این ایده با وجود مخالفت جمع كثیری از مسئولان و كارشناسان ذی‌ربط آب و هوا‌، در نهایت عملیاتی شد و مشخص نیست كه چه اراده‌ای وجود داشته كه با وجود مخالفت‌های قاطبه كارشناسان و مسئولان مرتبط با آب و هوای تهران‌، این ایده به بوته آزمون درآمده است‌؟

اگر به اظهارات چند روز اخیر مسئولان مرتبط با موضوع آلودگی آب و هوای تهران مراجعه كنیم نظر مخالف بیشتر مسئولان و كارشناسان مرتبط نمایان است‌:

وزیر بهداشت در رابطه با تاثیر آب پاشی هوای تهران بر كاهش میزان آلاینده‌ها، گفته است‌: اگر آب‌پاشی با حجم وسیع صورت گیرد ممكن است تا اندازه‌ای موثر باشد اما طبق گزارش‌های وزارت بهداشت، آب‌پاشی با حجم كم موثر نخواهد بود. "(میزان آب هواپیماهای سم‌پاش اندک و در حد مزرعه‌ای است)

نماینده شهرداری تهران در كارگروه كاهش آلودگی هوا نیز در هفته جاری با زیر سوال بردن این تصمیم‌، ‌آن را غیر منطقی و بی‌فایده و در حد طنز دانسته است.

مهندس "وحید نوروزی" در این‌باره گفت: "در عین حال این سوال مطرح است كه چه میزان آب قرار است با چند ده‌هزار هواپیمادر تهران 750 كیلومتر مربعی پاشیده شود؟

وی افزود: بر اساس اظهارات جناب استاندار تهران با استناد به مصوبات دیشب جلسه هیأت دولت در مورد شرایط خاص كیفیت هوا كه متاسفانه ۲۸ روز است جان شهروندان تهرانی را نشانه گرفته است 100 دستگاه تهویه هوا و هواپیماهای آب‌پاش به‌كارگیری می‌شوند‌. آنچه جالب است این تصمیم عجیب و غریب تقریبا همه را شوكه كرد. اگر بگویم تبدیل به‌طنز شد اغراق نكرده‌ام. سئوالات و ابهام در مورد این اقدام عجیب و غریب آنقدر زیاد است كه پایانی بر آن نیست."

معاون سابق سازمان حفاظت محیط زیست نیز هشدار داده است كه با بالا بودن غلظت برخی آلاینده‌ها مانند دی‌اكسیدگوگرد و مونوكسید‌كربن در تهران و تركیب آن با قطرات آب كه توسط آب‌پاش‌ها پخش می‌شود، باران اسیدی در تهران شكل می‌گیرد.

حسن اصیلیان درباره بارش باران اسیدی ناشی از آب‌پاشی هواپیماها در تهران گفت: اگر میزان غلظت آلاینده‌ها بالا باشد احتمال بارش باران اسیدی زیاد است.

این استاد دانشگاه در ادامه افزوده است‌: "‌اگر دی اكسید گوگرد در هوای تهران بالا باشد پس از تركیب با آب اسید سولفوریک ایجاد كرده و در نهایت منجر به بارش باران اسیدی می‌شود یا اگر میزان غلظت اكسید‌های نیتروژن بالا باشد پس از تركیب با آب ایجاد اسید‌نیتریك می‌كند.

وی ضمن انتقاد از روش مورد نظر، گفت: اصل قضیه مشكل دارد؛ پاشیدن 10 هزار لیتر آب در فضایی مانند تهران مثل قطره‌ای در دریاست بنابراین در وهله اول باید به نفس عمل بپردازیم كه آیا كارشناسی هست یا خیر؟

مدیركل هواشناسی استان تهران نیز روز چهارشنبه با تاكید بر این كه آب‌پاشی تهران بوسیله هواپیماهای آب‌پاش هیچ پایه علمی ندارد گفت: سامانه‌ای در غرب و شمال غرب كشور مستقر شده است كه از بعدازظهر چهارشنبه تهران را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد و بدین ترتیب این سامانه ضعیف بر روی كاهش غلظت آلاینده‌های تهران تاثیر می‌گذارد و انتظار می‌رود تا روز جمعه آلودگی هوای پایتخت به میزان قابل توجهی كاهش یابد.

مهندس "جباری دقایقی‌" در خصوص آب‌پاشی تهران از طریق هواپیماهای آب‌پاش گفت: این طرح به هیچ عنوان پایه علمی ندارد و سازمان هواشناسی این طرح را به هیچ وجه از نظر علمی تایید نمی‌كند چرا كه تاثیری در كاهش آلودگی هوا ندارد.

مدیركل هواشناسی استان تهران افزود: اجرای این طرح تنها موجب تركیب آب با آلاینده‌های جوی و ریزش آن بر سطح زمین و آلودگی آب و خاك و بارش‌های اسیدی می‌شود.

وی گفت: در حالت عادی به دلیل این كه پیش از بارش باران شاهد بروز باد و پراكندگی آلاینده‌ها هستیم و با توجه به حجم بالای آبی كه در بارندگی‌ها حاصل می‌شود كمتر مشكلات زیست‌محیطی ایجاد می‌شود.

مدیركل هواشناسی استان تهران با اشاره به این كه موضوع آب‌پاشی با هواپیماهای آب‌پاش نیز روز دوشنبه در كمیته اضطراری آلودگی هوای تهران مورد بحث قرار گرفت تاكید كرد: در همان جلسه هم تاكید كردیم كه قرار است سامانه جوی جدیدی بر تهران حاكم شود لذا اگر شاهد كاهش روند آلاینده‌ها از روز چهارشنبه بودیم به حساب آب‌پاشی نگذارید!

مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران هم با اشاره به اظهارات مسئولان در مورد بهتر شدن آلودگی هوای تهران گفت: «هنوز كه ما وضعیت بهتری ندیده‌ایم و همه این كارها برای افزایش نیافتن آلودگی بوده است.» رئیس شورای شهر تهران با تاكید بر اینكه باید طرح پیشگیری از آلودگی هوای تهران دنبال شود گفت: «با این وضعیت آلودگی هوا مردم به مرگ تدریجی دچار می شوند و با سپری شدن این ایام نیز به طور حتم معضل آلودگی هوا فراموش می‌شود.»

مجید عباسپور، رئیس دانشكده محیط‌زیست و انرژی دانشگاه علوم تحقیقات تهران یكی از این كارشناسان است. او در این باره می‌گوید: «اقداماتی از این دست مانند ایجاد باد مصنوعی یا آب‌پاشی هوا برای كاهش آلودگی بیشتر جنبه تخیلی دارد تا علمی.»

یك ساعت بعد از آب‌پاشی آسمان تهران، مركز هماهنگی اطلاع رسانی آلودگی هوای تهران در اطلاعیه‌‌ای اعلام كرد: « بر اساس اطلاعات رسیده از ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوای شهر تهران بر میزان غلظت كلیه آلاینده‌ها به غیر از منوكسیدكربن نسبت به روز گذشته افزوده شده، همچنین در میزان غلظت آلاینده ازن تغییری ملاحظه نمی‌شود. بدین ترتیب میانگین غلظت آلاینده ذرات معلق كمتر از 5/2 میكرون فراتر از حد مجاز بوده و شاخص كیفیت هوای تهران در شرایط «هشدار» است.»

حال با توجه به اظهارات این مقامات مسئول فعلی و سابق در دولت و شورای شهر و شهرداری و نیز متخصصان كه نظرات آنها یا مشابه آن در كمیته اضطراری آلودگی هوای تهران نیز مسموع شده است ، این سوال جدی پیش می آید كه چه اراده ای پشت قضیه ایده آب پاشی تهران بوده كه با وجود این مخالفت ها و اعلام نظرات كارشناسی صریح مبنی بر بی فایده بودن آن ، آن را پیش برده و به مرحله عملیاتی هم رسانده است؟

نكته مهم تر این كه وقتی طرحی با چنین سطحی از مخالفت كارشناسان و متخصصان و مسئولان، مصوب و اجرایی می‌شود‌، آیا مردم حق ندارند نگران نحوه تصمیم‌گیری‌ها در امور دیگر شوند؟ آیا در سایر حوزه‌ها هم نظرات كارشناسی اینگونه به محاق می‌رود؟

ومورد دیگر: حال كه این ایده آزموده و نتیجه آن در عمل مشخص شد، برای بسیاری از رسانه‌ها و مردم بسیار جالب خواهد بود تا با پیشنهاد دهنده یا پیشنهاد دهنگان این ایده آشنا شوند‌؛ هوا كه با این طرح پاک نشد‌، لااقل بدانیم كار كی بوده است!

1 نظرات :: نابغه آب‌پاش در دولت کیست؟

  1. یک آرزوی بی شرمانه !

    باور بفرمائید ، تا با چشمان خودتان نبینید باور نمی کنید .دیدن دو فروندَ ک ! هواپیمای ملخ دار در حالی که دور برج آزادی می گردند و از آن بالا آب پاشی می کنند آدم را یاد بازی های بچه گانه ی دوران کودکی می اندازد !

    معلوم نیست آقای احمدی نژاد که خود را کارشناس ارشد در شناسایی جاهایی که می سوزند می داند ! چرا این بار محل سوزش را اشتباه تشخیص داده و آب را جای دیگری ریخته است .

    سارا خانم می گفت دارد روی پروژه ای به نام « همه ی عوام فریبی های دولت » کار می کند . می گفت : حجم کار آن چنان زیاد شده است که مجبور است بین بدها ، بدترین ها را انتخاب کند و با خنده می گفت : مثل آقای خامنه ای که برای بقای خود همین کار را کرد !

    من یکی تحمل نکردم که تا رسیدن نوشته ی او صبر کنم و مجبور شدم این یکی دو خط را بنویسم و در نهایت شرمساری آرزو کنم که هر چه زودتر بچه ها ی یکی از دولتمردان ِدست اندرکار ، به آلودگی هوای تهران دچار شود ، شاید این کهریزک ده میلیون نفری زودتر تعطیل شود . امیدوارم این بی شرمی بنده را ببخشید که تجربه نشان داده است تا کار به از ما بهتران نکشد ، ما رعیت ها را در حساب آدم نمی آورند . بماند که خودمان هم کم مقصر نیستیم !

آخرين اخبار ارس